dimecres, 7 d’agost del 2013

Ripoll - Ogassa - Olot - Girona - Fornells - Caldes

La idea inicial d'aquesta ruta era fer la ruta del Ferro i el Carbó + la del Carrilet fins a Fornells de la Selva i allà passar la nit per anar més descansats al següent dia i tornar fins a Barcelona resseguint la costa, però ens vàrem adonar de que el tram que uneix Sant Feliu de Guíxols amb Blanes era poc viable per realitzar amb bicicleta i vam decidir quedar-nos a dormir igualment al càmping i al dia següent banyar-nos una mica a la piscina i anar tirant txino-txano cap a Caldes de Malavella, per agafar el tren que ens portaria a Barcelona. També van tenir algun que altre distracció i vam acabar pujant fins a Ogassa i donant una volta per la vall del Taga.

La ruta comença a l'estació de RENFE de Ripoll, allà podrem prendre un petit esmorzar als diferents bars i cafés del poble o bé comprar alguna cosa al supermercat que trobarem just al inici de la ruta.


Per agafar la via sortit de l'estació, haurem de girar a mà esquerre i continuar per la carretera principal que uneix Ripoll amb Sant Joan de les abadesses, a aproximadament un parell de kilòmetres ja trobarem senyals de la via del Ferro i del Carbó i ens hi podrem ficar dintre i deixar la carretera enrere.

Un cop arribem a Sant Joan de les Abadesses, la ruta del Ferro i del Carbó continua fins a Ogassa, però si volem anar fins a Olot no cal que pugem fins a Ogassa i podem anar a buscar la carretera d'enllaç entre aquestes dues vies. En aquest cas vam anar fins a Ogassa i fins a l'església de Sant Martí de Sorroca.



Doncs, bé, continuarem fins a Ogassa, on acaba la ruta del Ferro i del Carbó. Continuarem per la carretera principal que creua el poble en direcció a Sant Martí de Sorroca. Un cop arribem a l'església continuarem endavant i a pocs kilòmetres trobarem una pista que baixa a mà dretà i l'agafarem. Compte amb aquesta pista ja que té una forta pendent amb un terreny prou complicat.

Quan acabem aquesta pista arribarem a uns magatzems i després a la carretera que ens portarà de nou cap a Sant Joan de les Abadesses. Continuant per aquesta carretera haurem d'agafar una carretera petita que puja a mà esquerre abans de sortir del poble.

Continuarem per aquesta carretera amb una pendent considerable (encara que no ho sembli, en té molta...) i arribarem al coll de Santigosa. En aquest punt trobarem uns senyals que ens indicaran dues vies per anar fins a Olot, la primera per la vall i la segona pel coll de Colant, nosaltres continuarem pel coll (no us espanteu, es prou pla). Lo bo d'aquesta alternativa es que ens trobarem una font potable de la qual hi podrem veure sense cap problema i refrescar-nos.


Continuarem per aquesta carretera fins que ens trobem la N-260a, que l'agafarem cap avall (per sort, és poc transitada), per aquesta carretera podreu arribar a màximes de 50-60 km/h, així que millor anar una mica amb compte i anar frenant.

Arribarem a Olot i agafarem la via verda del Carrilet. Nosaltres vam dinar en un local a la sortida de Olot on tenen bons menús i que omplen bastant.

Tot seguit continuarem per aquesta via, creuarem el Coll d'en Bas i diferents localitats fins que arribarem a Girona, on haurem d'anar amb compte amb no perdren's.

Una vegada haurem creuat Girona continuarem cap per la via del Carrilet fins a Quarts, allà ens desviarem del Carrilet girant a mà dreta al carrer ample, creuarem la carretera i anirem a parar a una pista que puja (hi ha un punt a un o dos kilòmetres del inici de la pista on haurem de girar a mà esquerra), l'haurem de seguir fins que trobem una carretera com déu mana, girarem a mà dreta i el càmping el trobarem a mà dreta per aquella carretera.

Un cop al càmping podrem passar la nit o continuar endavant fins a Caldes de Malavella, sortint des del càmping girarem a mà dreta fins que arribem a un Stop, llavors girem a mà esquerre i continuem per aquesta carretera, passarem un pont i continuarem endavant, passarem tres rotondes, a la tercera tindrem les opcions de Riudellots, Sant Andreu i Cassà de la Selva. Continuarem endavant cap a Sant Andreu. Quan arribem a Sant Andreu podrem visitar l'església del poble i continuar endavant per la carretera que ens portarà cap a Caldes.

Un cop a Caldes avançarem per la carretera principal fins que trobem una indicació de Estació Renfe.


El track és una barreja de track dibuixat sobre mapa i track grabat amb el mobil.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada